Що нового в оновленій модифікації Nissan Leaf 2016
Тягову батарею розмістили під сидіннями. При збереженому низькому центрі ваги, Leaf дарує від керування ті ж відчуття, що і звичний хетчбек С-класу з ДВЗ. Ємність акумулятору підвищили з 24 до 30 кВт*год, модифікувавши катод пластин і збільшивши кількість осередків. В Nissan дає на батарею дають окрему гарантію - вісім років або 160 000 км пробігу.
 
  Для охолодження елементів високовольтної силової установки виведений окремий контур з радіатором. Він містить кілька відмінностей від аналогів, які використовуються на машинах з ДВЗ: температури тут значно нижче, доданий електричний насос, немає термостата.
 
   Для обігріву салону застосований окремий електричний нагрівач, оскільки елементи високовольтної системи під капотом виділяють недостатньо тепла. Але це не просто звичний «фен», як на багатьох дизельних машинах, це додатковий контур з антифризом та електричною помпою. Отримана  рідина від нагрівача віддає тепло в салон через звичайний радіатор в блоці вентиляції.
 
У  Франції нинішній Leaf коштує приблизно 23 000 Євро (як Golf в багатій комплектації), і це з урахуванням державної дотації в 6 300 євро! Без такої підтримки і зовсім важко міркувати про інших «електричні» преференції, наприклад, про безкоштовну парковку або дешеву (або навіть безкоштовну) заправку з розетки в порівнянні з АЗС.
 
Ще не вирішено питання з утилізацією батарей. Захисники навколишнього середовища підрахували, що кожен електрокар заподіює екології такої ж шкоди, як бензиновий автомобіль з витратою три літри на сто кілометрів. Трішки, але все-таки не декларований «нуль».
 
І тим не менш,  саме електромобілі є найперспективнішою та найдоступнішою альтернативою машинам з ДВЗ, яка не потребує кардинального перекроювання інфраструктури, як, наприклад, у випадку з автомобілями на паливних елементах: в кінці кінців розетка є в кожному будинку! Та й технології не стоять на місці. Літій-іонні батареї - найбільш дорогі елементи в EV - неминуче будуть дешевшати, а нафтове лобі не є вічним. Так що розвиток мережі станцій підзарядки і збільшення запасу ходу зроблять електрокари більш практичними. 
 
   Коли Nissan Leaf оновлювали в перший раз (2013 рік), розрізнені елементи об'єднали в єдиному вузлі у модулі енергопостачання (PDM). У нього входять конвертор, зарядний пристрій і блок-розподільник (БР). Конвертор перетворює високу напругу в низьке для харчування 12-вольтової мережі. БР розподіляє напруження по високовольтній системі і блокує його в нештатних ситуаціях (на кшталт блоку запобіжників).
 
Інвертор перетворює постійний струм тягової батареї в змінний для роботи електромотору. І навпаки - для зарядки АКБ, коли електромотор переходить в режим рекуперації енергії.
 
   Замість коробки передач електрокар має досить простий редуктор. Характеристики електромотору забезпечують максимальний крутний момент фактично з нульових обертів, і потім плавне його зниження.
 
   У Ліфі використаний синхронний (частόти обертання магнітного поля і ротора рівні) мотор змінного струму. Він видає 109 к.с. і 254 Н·м крутного моменту. По суті, звичайний електромотор, який перетворює змінний струм на механічну роботу і грає роль генератору в режимі рекуперації.
 
We're here to Help You
x
Text Chat
Start Live Chat

Call us now

+1 416.900.3303 

Request a Call Back

Leave a Suggestion