Випробування нового Volkswagen Tiguan 2016

Сплутати новий Volkswagen Tiguan 2016 з попереднім поколінням неможливо. Це той випадок, коли не потрібно довго вдивлятися в деталі, щоб вигукнути: «Бачиш, обводи фар пом'якшали, а задні ліхтарі стали гранованими?» Це явно модель наступного покоління, а не модернізована! Новий Tiguan додав солідності та дорослості - він якщо й щось вам нагадуватиме, то не попередника, а когось з конкурентів преміум-класу.

На додаток до вже існуючих автівок-суперників Audi, Skoda і SEAT, Volkswagen збирається використовувати модель в майбутньому для розробки нового кросоверу, який займе проміжну сходинку між Tiguan та Tuareg.

У «позашляховому» виконанні (як і раніше, Tiguan пропонує стилістичні пакети) кліренс було збільшено до 200 мм, а кут в'їзду виріс до 25 градусів.

До того ж і сам Tiguan в новому оснащенні відчутно підріс. Довжину збільшили до 4486 мм (+60 мм), ширина складає 1839 мм (+30 мм), колісна база вимахнула на 77 мм і тепер сягає 2681 мм. Це більше, ніж у всіх суперників цього сегменту, таких як нові Kia Sportage, Hyundai Tucson, Honda CR-V, Toyota RAV4 тощо. Лише висота передньопривідної версії зменшилася на 33 мм (до 1632 мм), але це витончений дизайнерський крок: дорожній просвіт при цьому залишився без змін (189 мм), а місця в салоні додалося.

Сидіння повністю оновленні. Навряд чи хтось помітить, що вони полегшали на 20%, натомість, багато хто гідно оцінить інший профіль, матеріали та цілу купу нововведень. На пасажирському ряді незрівнянно затишно, адже в порівнянні з попередником салон подовжився на 29 мм, діапазон поздовжнього переміщення сидіння збільшився аж до 180 мм, до того ж, регульована спинка пропонує низку проміжних положень. Цікаво, що диван встановлено трохи вище, ніж в попередника, це дало змогу значно поліпшити оглядовість.

Збільшився й багажник. Тепер декларований обсяг «під шторкою» складає 615 літрів, але це якщо здвинути сидіння максимально вперед та скласти спинки у вертикальне положення.

Викрадач уваги

Передня панель приладів знайома нам завдяки компактвену Touran. Оновлений свіжий дизайн та покращена якість матеріалів, стали вагомими відмінностями від попередника.

Оновлена система «старт-стоп» миттєво реагує на ситуацію, вмикаючи заглухлий мотор, проте варто зізнатися, що спрацьовує вона не кожного разу та все ще потребує певного дооснащення. На версіях з семиступеневим роботом DSG таких вад, ясна річ, немає. Цією трансмісією оснащуються Tiguan з повним приводом: один - з дизелем 2.0 TDI, інший - з бензиновим двигуном 2.0 TSI. Нарікання, які спочатку викликав преселектив, нікуди не поділися: на старті відчувається заминка (трансмісія явно береже непарне зчеплення), а налаштування на користь екології та заощадження такі, що більшу частину часу Volkswagen проводить на вищій передачі. Хочеш прискоритися - доведеться пришпорити Tiguan задемпфованою педаллю газу або весь час тримати автівку в тонусі, обравши спортивні налаштування мехатронного шасі.

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобіля. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.


 

 
We're here to Help You
x
Text Chat
Start Live Chat

Call us now

+1 416.900.3303 

Request a Call Back

Leave a Suggestion