Дебют Chevrolet Bolt EV на CES 2016

На CES 2016 Лас-Вегасі General Motors показала свій електрокар, який покликаний розв'язати дві основні проблеми «зеленого» транспорту: високу вартість та невеликий пробіг на одному заряді. Зустрічайте: Chevy Bolt EV 2017 - електромобіль останнього покоління з запасом ходу 320 км (200 миль) та вартістю близько 30 000 доларів США.

Для світового автопрому такий короткий шлях від концепт-автомобілю до готового споживчого продукту - явище досить рідкісне, однак схоже, що, останнім часом, прагнення збільшити темпи своєї «електромобілізаціі» стають вже трендом автоіндустрії.

Готовий до виробництва Chevrolet Bolt (2016-2017) обзавівся більш високим дахом та традиційним салоном, тепер він може похизуватись цифровим щитком пристроїв та безліччю різних систем. Наприклад, замість традиційного салонного люстерка, тут використана ширококутова камера заднього виду. Є також камери кругового огляду, дистанційний запуск мотору та функція попереднього кондиціонування салону.

Так як електромобіль представлений на виставці споживчої електроніки, General Motors прагнула зробити акцент на цифровий начинці авто. Так, до складу електрокару входить 10-дюймовий сенсорний дисплей. Центральна консоль оснащена системою OnStar 4G LTE, яка здатна передавати дані через Wi-Fi з'єднання та вбудовану бездротову зарядку для мобільних пристроїв. Взагалі, Bolt несе в собі масу смарт-функціоналу: це і «розумна» навігаційна система, і камери кругового огляду, і спецдодаток Gamification для контролю ефективності витрати енергії, і багато іншого.

До руху хетчбек приводить електродвигун потужністю 200 к.с. (360 Нм), за живлення якого відповідає комплект літій-іоних акумуляторів ємністю 60 кВт·год. З місця до сотні електромобіль здатен прискорюватися за 7,2 сек., а максимальна швидкість досягає 146 км/год. Заявлений запас ходу Шевроле Болт EV при повністю заряджених батареях становить 320 кілометрів.

Показово, що Bolt EV може отримати двійника, який під маркою Opel будуть постачати в Європу.

Вийти на масовий ринок модель повинна вже до кінця поточного року. Орієнтовна ціна Chevrolet Bolt, як вже згадувалося вище, знаходиться в районі близько 30 тис. дол. Для порівняння скажемо, що за оновлений Nissan Leaf з батареєю ємністю 30 кВт·год та запасом ходу на одній зарядці в 170 км просять 34 200 доларів, а за повністю електричний BMW i3 (запас ходу на одній зарядці - всього 130 км) потрібно викласти мінімум 42 400 доларів. Навіть більш дорожча range extender версія «баварця», що оснащена допоміжним ДВЗ, може проїхати на одній зарядці не більше 240 км, тоді як оснащений батареєю ємністю 60 кВт·год Chevrolet Bolt EV обіцяє 320 км, і це його головна конкурентна перевага.

Nissan Leaf і BMW i3 було обрано для порівняння не випадково - ці моделі входять в трійку американських електричних бестселерів слідом за лідером Tesla Model S. Статистика продажів в США за підсумками 2015 року наступна: Tesla Model S - продано 24 600 машин, Nissan Leaf - 17 269 шт., BMW i3 - 11 024 шт. Разом ці моделі обіймають майже 80% електричного сегменту країни, і Bolt може серйозно змінити в ньому розстановку сил - аналітики пророкують йому друге місце відразу за Тесла.

 
We're here to Help You
x
Text Chat
Start Live Chat

Call us now

+1 416.900.3303 

Request a Call Back

Leave a Suggestion