ПОРІВНЯННЯ КРОСОВЕРІВ 2017 року: AUDI Q5 ПРОТИ BMW X3, LAND ROVER DISCOVERY SPORT ТА MERCEDES GLC

Новий Audi Q5 хоче відправити суперників "на лаву запасних". Це дуже сильні конкуренти й сутичка має бути емоційною: Mercedes з відмінним дизелем, досвідченіий BMW X3 та позашляховик Land Rover Discovery - це найкращі кросовери, які представлені не єдиною та першою моделлю, а цілими поколіннями...

... лише казкові, шикарні автівки: динамічні, комфортні, практичні та просторі, і мало таких людей, які не хотіли б мати будь-яку з цих моделей у своїй власності. Всі вони чудові, виглядають вражаюче, та якщо хтось може дозволити собі їх купівлю, то було б складно знайти аргумент проти придбання такого розкішного кросоверу. Тільки, яку ж з цих машин обрати?

Audi Q5 2.0 TDI quattro

При високих швидкостях Q5 не стає занадто жорстким, як GLC та може, як і раніше, працювати в зручному становищі. Варто замовити пневмопідвіску тоді, коли хочеться з'їжджати з асфальту, бо вона дає змогу збільшити дорожній проміжок на 45 мм на швидкості 40 км/год. Чудово оздоблений інтер'єр, відмінні спортивні сидіння та мудро працюючий адаптивний круїз-контроль, роблять свій внесок в гучний комфорт їзди.

Одночасно Audi виявляється настільки ж вдалою автівкою в плані маневреності, як і BMW. Кузов Q5 важкий та жорсткий, але точна система рульового управління дає змогу дуже точно заходити в повороти. Подорож на Q5 приносить багато задоволення.

Audi Q5 2.0 TDI quattro - плюси: відмінний звук, чудовий комфорт підвіски, комунікативне рульове управління, низька витрата пального.

Audi Q5 2.0 TDI quattro - мінуси: коробка передач з подвійним зчепленням жорстко вмикається і відбувається ривок при зрушенні з місця, присутні недоліки монтажу.

BMW X3 XDRIVE20D

Рульове управління швидко й безпосередньо реагує на будь-яке керування, що дає змогу отримати велику приємність на звивистих сільських дорогах. Однак на шосе така характеристика автівки лише нервує.

Mercedes та Audi дозволяють краще розслабитися під час їзди по прямій. Скажете, що ми упереджено ставимося? Це залежить від того, на скільки довгі маршрути буде долати водій. Слід постійно слідкувати за тим, щоб не здригнулася рука, бо в BMW це викликає миттєву зміну напрямку руху, що може бути дійсно виснажливим на високих швидкостях на тлі суперників. Адаптивна підвіска забезпечує хороший комфорт амортизації нерівностей, однак, не сгладжує дірки, так ніжно, як пневматика у Q5 й GLC. Як і раніше, залишається непереможним 8-ступеневий "автомат", котрий при виборі спортивного режиму вмить коригує правильне відношення до ситуації. Однак, з точки зору якості матеріалів та уваги до деталей X3, ми повинні визнати перевагу суперників: Audi Q5 та Mercedes GLC.

BMW X3 xDrive20d - плюси: беручи до уваги, що це кросовер, впадає в очі значний ентузіазм на поворотах, тяговитий двигун, що любить оберти, відмінна автоматична коробка передач.

BMW X3 xDrive20d - мінуси: вузенька задня частина кабіни, звичайні крісла не такі комфортні, як у конкурентів, обмежена зручність амортизації.

LAND ROVER DISCOVERY SPORT TD4

Перший хід має дуже коротке передатне число, тому здебільшого автівка починає рух з другої передачі. Таке рішення не заважає при їзді на кожен день, а на "одиниці" автомобіль буде мати величезну тягу.

Питання, чи є інші особливості у цього автомобіля, і чи не заважають вони під час мандрівки на гладенькому асфальті? У порівнянні з конкурентами маневреність на твердій та рівній поверхні дещо складніша: рульове керування є менш чуйним та прозорим, система ESP рано вступає у дію, автоматична коробка передач часто реагує лише після деякої задуми, а двигун має найгрубіше звучання серед всіх. Discovery - це також найповільніша автівка в рейтингу: 10,5 сек (Land Rover) та 7,7 сек (Mercedes) - до "сотні"  їх розділяє прірва.

Land Rover Discovery Sport TD4 - плюси: неабиякі позашляхові властивості, враховуючи цей клас автомобілю, зручна посадка, багато місця ззаду, оригінальний стиль.

Land Rover Discovery Sport TD4 - мінуси: рано спрацьовує система ESP, сильні крени кузову на поворотах, невпевнений "автомат".

MERCEDES GLC 250 D 4MATIC

Найкраще або нічого - так звучить цьогорічне гасло Mercedes. GLC насправді у деяких категоріях виявляється кращим, ніж Q5. Якість - це одна з них. Mercedes ретельно оздоблено, всі матеріали, що використовуються, шляхетні та створюють гарне враження. Позаду GLC пропонує більше місця, ніж Q5 та може взяти на борт на 73 кг більше, ніж Audi - вантажопідйомність складає до 545 кг. Тим самим Mercedes виграє категорію "кузов", та відмінно заявляє про себе й в розділі "привід".

GLC має найбільшу тягу у порівнянні з конкурентами - 500 Нм - це на 70 Нм більше, ніж у Ленд Ровера та на 100 Нм більше, ніж в Audi й BMW. Особливо це відчувається на трасі, на якій GLC легше набирає швидкість. На високих швидкостях автомобіль дуже тихий, а пневматична підвіска демонструє на що вона спроможна. Довгі та м'які розгойдування на асфальті, 9-ступеневий "автомат" тримає найнижчий рівень обертів, а рульове керування реагує спокійно.

Мерседес  начебто приємно літає. Проте чомусь вище 100 км/год, підвіска раптом застигає. Щоправда, як і раніше, автівка досить пристойно відфільтровує асфальтове полотно, але Q5 робить це ще краще.

Відносно позашляхових здібностей Land Rover Discovery повинен перемогти в іншій лізі. Проте сьогодні кроссоверами їздять і на асфальті, а в таких умовах Audi перемагає. Mercedes теж вийшов відмінним, а BMW, як і раніше, має свої переваги.

На автомобільному аукціоні auctionexport.com існує великий вибір потриманих автомобілів, де кожен може зробити свій вибір. Скориставшись «Пошуком», Ви знайдете безліч пропозицій щодо продажу таких машин, як Audi Q5, BMW X3, Land Rover Discovery Sport TD4, Mercedes GLC з доставкою саме у Ваше місто. Не зволікайте!

Продаж авто Audi Q5  з доставкою в Дніпро

Продаж авто BMW X3 з доставкою в Хмельницький

Продаж авто Land Rover Discovery Sport TD4 з доставкою в Суми

Продаж авто Mercedes GLC з доставкою в Одесу

 
We're here to Help You
x
Text Chat
Start Live Chat

Call us now

+1 416.900.3303 

Request a Call Back

Leave a Suggestion